Assalamualaikum & salam sejahtera.....

Terima kasih coz sudi melawat blog hamba yg x seberapa ni..maklumlah mak budak baru belajar nk menulis blog...
len kali datang melawat lg yer..ajak kengkawan skali...kalo baik hati, sila la klik2 skali..love u.. ;)

jom buat perangkap cicak

Mudah n murah gitu..:P

Bismillahhirrahmanirrahiim...

Rumah  sape yang ada cicak angkat tangan....hehehhe...
Potong stim betul kalo terpandang dia nyer buangan tu...hangin jer rasa..
ok lah xnak bebel panjang2..ni ada tips nyer...senang jer...x yah byr pengeras pon...kikiki

Step 1: sediakan bhn...(alamak..lupa amik gambar)  Gam tikus n kertas tebal..(gunting kotak jer)
            gunting kertas agak2 dlm besar tapak tgn jer..

Step 2: sapukan gam kat kertas tebal td...wat macam ni taw...


Step 3: letak le makanan skit wat umpan kat tgh2 nyer...i letak biskut tiger jer..


 Step 4: letak perangkap ni kat mana2 laluan cicak atau kat mana yang bnyk hasil buangannya tu..


Selamat mencuba...semoga masalah cicak kat umh anda selesai...

pssssttt.....kalo sesape yg ade cara lg best moh le kite kongsi...menyampah bebenor dh nengok cicak ni..






11 ulasan:

myfreeminded berkata...

Memang sedih bila tgk nasib baby2 ni, tapi yg empunya diri yg bt ni tak tahulah kenapa x de hati & prasaan.

myfreeminded berkata...

alamak! trsilap taip komen... ni sbenarnya nk komen utk blog satu g tapi trlepas kt cni... :) kt cni nk ckp yg saya pon x suka tgk taik cicak tu...

Yer Ker berkata...

hihihi...no problem..tq yer sudi singgah sini...

eenie minniey berkata...

anti cicak..geli ~! tQ..t nk suh mama buat..ngee :D

Yer Ker berkata...

ngee..sesame..sharing is caring gitu..:)

taqiy berkata...

woo camtu ek. ai lastik je kasi KO. hahaha

Yer Ker berkata...

@taqiy..waa..terernya...i fail ler kalo lastik...:P

Aida Omar berkata...

selalu men lestik2 dengan anak buah.. cara nie memang senang just letak dan tunggu. hehe.. :)

Yer Ker berkata...

hehehe..cara senang utk org mls cam i..leh tangkap lipas skali..all in one gitu..:P

Phat berkata...

phat tangkap je hehe

Yer Ker berkata...

tangkap??? ayoyo..nahiii kavi nahii..:P