Assalamualaikum & salam sejahtera.....

Terima kasih coz sudi melawat blog hamba yg x seberapa ni..maklumlah mak budak baru belajar nk menulis blog...
len kali datang melawat lg yer..ajak kengkawan skali...kalo baik hati, sila la klik2 skali..love u.. ;)

bila harga label x sama harga scan..giant

Bismillahhirrahmanirrahiiimm....

I just nk share pengalaman  jer semoga jd iktibar...bukan nk buruk mana2 pihak yer..jauh sekali nk suruh boikot...x baik...

Ceritanya begini...13 apr 2013....i pegi la giant nak beli banquet table...kebetulan mmg ada offer..makanya i pon rembatla...dah byr meja tu ank i nak pulak mainan...so hubby suruh cpt2 pegi ambik mainan n dtg byr kat kaunter yg sama...

Dekat label mainan yg ank i ambil tu tertera harga asal rm 68.99, harga promosi rm 59.99...so my hubby pon bg la mainan tu pada cashier...selepas di scan tertera harga rm 78.00...makk aiiii bior benor..ni dh lg mhl dr hrga asal ni....my hubby pon cakap la...kat label hrga mcm lain...so adik cashier tu pon suruh la my hubby ambilkan label tu tunjuk dia.lps tunjuk label,.so supervisor pon dipanggil la...memula supervisor tu ckp ni hrga promosi..tp promosi dh habih...nasib baik mata hubby i mmg power..dgn relakss jer ckp blik..kat situ tulis smpai 16 apri 2013..ada lg la promosi tu..supervisor tu pon pegi blik konfem ngan bosnyer kot..sampai la dr 2 org kat kaunter tu jd le ramai...8 org kot yg dtg termasuk guard..mcm kes beso jer...huhu


Pimai2 staf2 kat situ..dok confem itu ini...huhu dekat sejam gak ler i n hubby setia menanti di kaunter tu...huhu..lenguh wei dukung ank kecik..last2 setel le jugak..ikut  hati xnk beli je..tp dh ank i ketaq2 nk mainan tu..huhu maka sabaq ja la..
Seb baik semua staff yg entertain i tu baik2 belaka...semua ckp sopan n dorang pon bnyk kali mintak maaf..so..xder la nk hangin satu badan.
Yg ironiknya inilah mainan itu...mesin cashier mainan...hmmmm

Moralnyer..bila beli brg cek betul2 hrga label n waktu scan tgk la kalo boleh..jgn percaya hrga scan itu..terutama time beli bnyk2 brg...kadang2 benda2 terlepas pndang begini boleh buat rugi..

4 ulasan:

mamapp berkata...

mama dah kena beberapa kali.. tu yg everytime beli barang mmg check satu satu kt scanner tu.. kalau tak dpt check, suruh cashier scan dulu baru confirm nak ke tak.. rasanya ni mcm taktik penipuan gak ni

fiza nss berkata...

emm betul tu..sy pun pernah terkena..tp tu la ramai yg terlepas pndg sbb fikir harga label sama dgn harga di punch kan kat cashier..hakikatnye kita yg rugi..so hati2x la semasa membeli..jadi pengguna yang bijak...hehehehe

wanie berkata...

samapi cm tu skali.. hurm.. apa la.. seb bek perasan.. kalau x perasan x ke naya dibuatnya..

Yer Ker berkata...

Staff kt giant sendiri pon bgtaw benda ni biasa sgt berlaku...better check betul2...tp kalo dh balik umh br perasan diaorg ckp still boleh dtg bwk resit n claim..kat customer service..huhu..satu hal pulak nk kluar redah jem..:(